La Biblioteca Montserrat Abelló de les Corts acaba d’estrenar el servei La biblioteca a casa amb l’objectiu de portar llibres i altres documents fins al domicili de persones invidents o amb mobilitat reduïda. El servei és totalment gratuït i es pot dur a terme gràcies a la tasca d’una trentena de voluntaris, que són els encarregats de recollir els materials i portar-los a l’adreça facilitada per l’usuari.

Una trentena de voluntaris

El servei s’ofereix des de finals de juny, que és quan la direcció de l’equipament va aconseguir reunir una xarxa de voluntaris prou àmplia per dur a terme la tasca.  La directora, Neus Montserrat, assegura que, ara per ara, una trentena de persones s’han ofert a fer la tasca de repartir llibres en diferents horaris. Montserrat afirma que “des de la biblioteca es vol donar servei a tothom perquè qualsevol persona tingui accés a la cultura, al coneixement i a l’oci”. Amb el servei, es vol facilitar la vida a les persones que tenen una incapacitat permanent, però també a aquelles que per un problema temporal no es poden traslladar fins a la biblioteca.

Un servei de fàcil accés

Per donar-se d’alta del servei només cal enviar un correu o trucar a la biblioteca; això sí, cal tenir el carnet de les biblioteques de Barcelona. Com en el cas d’altres tipus de préstecs, els usuaris poden tenir fins a 30 documents durant 30 dies prorrogables. Un cop l’usuari hagi llegit el llibre o hagi vist l’audiovisual, pot trucar a la biblioteca perquè li recullin els documents.

El servei La biblioteca a casa ja es fa en altres equipaments de la ciutat, però encara no s’havia estrenat en aquesta biblioteca, que es va inaugurar el mes de gener de l’any passat després d’un llarg procés d’obres i que és la tercera més gran de Barcelona.