El Banc de Recursos de Ciutat Vella amplia els serveis amb l’oferta de tècnics de so i de llum. Fins ara, les entitats del districte es podien beneficiar del material que el Banc de Recursos posava a disposició de totes les entitats. Fer ús del material era gratuït, però pel muntatge i desmuntatge d’aquest material l’havien de pagar les entitats a un preu per sota del mercat. Ara, a més, també podran disposar amb els serveis de tècnics de so i de llum. Aquest nou servei s’ha aconseguit amb la formació de set joves del districte, d’entre 17 i 25 anys.

Formació de tècnics de so i llum

Set joves, principalment de Ciutat Vella, són els primers alumnes del taller de llum i so promogut pel Banc de Recursos del districte. S’hi han apuntat tant per interessos musicals com per la possibilitat d’una alternativa laboral. Cristian Adonis Ruiz diu que “no m’importaria treballar d’això. Ho estic estudiant, m’agrada, i per què no?“.

Un altre participant, John Sebastián Gutiérrez, explica que “de sempre m’ha agradat molt la música, tot el que té a veure amb les guitarres, els baixos, la bateria, i llavors trobo important saber també com funciona la part del muntatge i la sonorització”.

Taller amb molta pràctica

El taller, de gairebé tres mesos de durada, combina teòrica i pràctica. Els joves reben formació en tots dos àmbits, però és molt important la part pràctica, tal com explica el professor del taller, Pablo Domínguez: “Intento que aprenguin a com sonoritzar una sala, ja sigui perquè es faci una conferència o perquè actuï algun grup musical. Han de saber connectar cables, altaveus, micròfons, etc.”.

El Banc de Recursos amplia ofertes

Amb aquest taller s’amplia el ventall d’ofertes que el Banc de Recursos de Ciutat Vella ofereix a les entitats del districte. El gerent de l’entitat, Marc Cambra, explica que a partir d’ara “les entitats si necessiten un tècnic de so o un tècnic de llum, doncs que també puguin comptar amb els nostres joves que tenim que fan el transport d’aquests materials quan ho necessiten les entitats, doncs que també puguin controlar la taula de so i muntar el tema del so i la llum”.

Està previst que aquests joves participin durant l’estiu en la preparació d’espais i escenaris que acolliran alguns dels molts actes festius programats a la ciutat.