El Molino és l’escenari escollit per a la segona edició del programa ‘Orgull’, un projecte que inclou actuacions musicals, dansa, monòlegs i entrevistes que s’ha enregistrat aquest dissabte, 11 de juny, i que posteriorment s’emetrà per televisió. L’objectiu principal és fer pedagogia i donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+, sobretot més enllà de Barcelona.

Brigitta Lamoure i Roger Font són els encarregats de conduir aquest programa, que té una durada d’aproximadament una hora i mitja. Entre els artistes escollits per participar en aquesta gala, hem vist la pianista i compositora Clara Peya, el grup Flamenco Queer o el duet barceloní Two Trya. Però, a banda de música, el xou també inclou el monòleg de l’humorista i formador en feminisme LGTBIQ+ Març Llinàs i una peça de dansa a càrrec del grup d’origen libanès Queer Falafel.

La idea va néixer al festival Berdache, una mostra anual que se celebra a l’Hospitalet de Llobregat i que parla de la diversitat a través de la cultura i l’art. L’organització va pensar a televisar el dia de l’Orgull perquè tingués més visibilitat en l’àmbit català. L’any passat, any de l’arrencada, es va enregistrar a l’Apolo.

Entrevistes amb referents de LGTBIQ+

L’organització del programa assegura que una de les peces clau d’aquesta proposta és la pedagogia. Per això, han organitzat diverses entrevistes amb persones referents de l’entorn LGTBIQ+, com ara Empar Pineda, una de les activistes feministes amb més trajectòria, o l’activista gitano Iñaki Vázquez, que fa sis anys que està al front del Moviment Associatiu Gitano de l’estat espanyol.

El 25 de juny, a betevé

El programa s’emetrà a betevé i a la XAL, la Xarxa de Televisions Locals, el dissabte 25 de juny, coincidint amb la celebració del Pride BCN, que enguany es farà del 13 al 26 de juny del 2022.