Fa dos mesos que moltes paradistes del perímetre exterior del Mercat de Sant Antoni s’abriguen per anar a treballar. Samarretes, jerseis, abrics, bufandes i fins i tot guants els acompanyen durant tot el dia per resistir temperatures de fins a 13 graus. Ho ha explicat a betevé Cristina Vilalta, que diu que perd clientela perquè moltes dones no es volen canviar a l’emprovador per no passar fred  i, “a sobre, estem pagant 400€ més de llum“.

Per si no en tingués prou, Vilalta tapa amb plàstics el gènere cada dia quan tanca la parada per si plou i per evitar, així, que se li mulli. Aquesta paradista explica que tant la part decorativa com les persianes de la part superior del mercat no disposen de vidre i, per aquest motiu, entra l’aire i l’aigua de la pluja. A més, assegura que el sistema de climatització, que ha de permetre tenir temperatures baixes a l’estiu i altes a l’hivern, no funciona. I afegeix que l’aire condicionat està sempre en marxa. Es queixa que des de Mercats els van prometre una solució per a la qüestió de la pluja abans de finals d’any i encara estan esperant. L’Elena Pol i la Lluïsa, paradistes veïnes, es troben en la mateixa situació.

La solució, a mitjan febrer

La Junta de Paradistes dels Encants del Mercat de Sant Antoni s’ha reunit recentment amb la direcció de l’equipament i han acordat posar vidres en un termini de 30 dies. Així doncs, la solució hauria d’arribar a mijan febrer.