La popular Font Màgica de Montjuïc ha transformat el seu aspecte aquesta tarda de dijous per sumar-se a la celebració del Dia dels Drets Humans. El blau i el blanc han tenyit les seves aigües, com també ha passat amb altres fonts barcelonines, com la dels Jocs d’Aigua, del Parc de Rieres (a Horta).

Al centre de la ciutat la iniciativa s’ha fet visible a la font de la confluència de la Gran Via amb el passeig de Gràcia. També s’ha volgut il·luminar la cascada de les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya.

En altres punts de la ciutat la il·luminació especial s’ha fet present a la font Cibernètica de Can Fabra i a la font de la plaça de Baró de Viver. La Font Màgica Manuel de Falla, al Parc de Josep Maria Serra i Martí, que també participava en l’acció commemorativa, s’ha vist afectada per problemes tècnics.

Darrerament, les fonts i edificis emblemàtics de la ciutat han recordat dues efemèrides més. L’1 de desembre el vermell va prendre protagonisme coincidint amb el Dia Mundial contra la Sida i el passat 16 d’octubre va ser el rosa el que va ocupar façanes d’edificis barcelonins per sensibilitzar sobre el càncer de mama.