Aquest és el Canal d'Investigació i Experimentació Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els científics el fan servir per estudiar els efectes del canvi climàtic, com la forma d'onatge o la pujada del nivell del mar, que erosiona el litoral català. Per això busquen remeis com l'ús d'algues semblants a la posidònia i sacs de sorra que substitueixin les tècniques de contenció actuals amb pedres i sorra. AGUSTÍ SÁNCHEZ-ARCILLA, investigador de la UPC "La planta estabilitza una part del perfil de platja, una part del pendent, i el sac no és més que redescobrir el dic però en lloc de fer-ho amb pedres fer-ho amb un sac." La desaparició de la sorra de les platges no serà l'única afectació considerable a la costa. Aquesta piscina serveix per buscar solucions per protegir els ports, sobretot els més petits, fent servir aquestes tècniques noves i fins i tot una gran defensa inflable. "Els ports també patiran perquè si puja el nivell mitjà del mar, les onades i com afecta en els dics canviarà. Això és el que en diem l'ultrapassament. És a dir que hi haurà més volum d'aigua per sobre del dic i per tant l'onada a dins del port serà més important." Les previsions més pessimstes apunten que el nivell del mar podria pujar dos metres l'any 2100. I per cada metre de creixement del nivell del mar, les platjes perdrien 100 metres d'amplada. Les zones en situació de risc més elevat són els deltes de l'Ebre, del Llobregat i del Ter.

Un dels punts d’anàlisi dels científics és la forma de l’onatge i la pujada del nivell del mar, que podria ser de dos metres més el 2100. Alguns dels remeis que proposen per combatre aquests fenòmens que provoquen l’erosió del litoral són l’ús d’algues semblants a la posidònia i sacs de sorra que substitueixen les tècniques de contenció actuals, basades en pedres i sorra.

La investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya per trobar solucions aplicables a la costa catalana es desenvolupa en el Canal d’Investigació i Experimentació Marítima del Laboratori d’Enginyeria Marítima (LIM), on es reprodueixen les condicions del medi natural.