Més brutícia al carrer, soroll i orina a qualseol racó és una realitat en augment amb què es troben els veïns del Raval. Denuncien que l'incivisme al barri creix, sobretot, al voltant de la gent que surt dels locals d'oci nocturn i, en concret, a carrers com el de Lancaster, l'Arc del Teatre i Joaquín Costa. PEP GARCIA, president de l'AV Raval "El Raval és el barri on tot és permisible, on tot es pot fer i que no passa res i que això no és sancionable. El que diem és que home, el veí que viu a sobre d'un bar musical té dret a dormir, té dret al descans, i aplicaria un principi jo que sempre he dit: la teva llibertat acaba on comença la meva." Els veïns asseguren que en els darrers anys la problemàtica ha empitjorat i la convivència és cada vegada més difícil. "Yo hace 40 años que vine aquí y esto ha dado un cambio de un ciento por ciento, te digo." "A les cantonades on miris. La gent es pixa, fan de tot. No se, podrien anar a un bar." "Ruido sí. A partir de las 12 de la noche hasta las cinco de la mañana es cuando hay el burullo, viernes y sábado, que son los dos días más clave que hay." L'Ajuntament afirma que ja hi ha un dispositu policial per controlar que la sortida dels establiments es faci de manera cívica. Pel que fa a la neteja els carrers de la zona es repassen quatre vegades al dia i hi ha un parell de lavabos públics a tocar dels carrers afectats. El govern municipal té previst reforçar-hi la presència policial malgrat que legalment els locals són els responsables de garantir que els clients no molestin els veïns.

La convivència al Raval és cada vegada més difícil, o almenys així ho asseguren els veïns. Diuen que tot i que fa cosa de set o vuit anys l’incivisme al barri semblava que començava a minvar, darrerament la problemàtica ha crescut sense parar.

Afirmen que el responsable principal és la gent que durant les nits, sobretot durant els caps de setmana, surt dels locals d’oci nocturn. Segons els veïns, orinen a qualsevol cantonada i deixen brossa a ple carrer, principalment ampolles i llaunes quan beuen alcohol. També és difícil agafar el son a causa del soroll que hi ha a altes hores de la matinada.

Les entitats veïnals demanen que el govern municipal hi intervingui i que accedeixi a reunir-s’hi per abordar la qüestió, fet que fins ara, asseguren, els ha resultat impossible. Per la seva banda, l’Ajuntament afirma que ja hi ha un dispositu policial especial de dijous a diumenge per controlar que la sortida dels establiments es faci amb seguretat i de manera cívica. Pel que fa a la neteja, els carrers de la zona es repassen quatre vegades al dia, amb escombrada mecànica i manual, i aigua a pressió. També s’hi fan dues recollides de material de rebuig.

Des del consistori també s’explica que la gent té a disposició un parell de lavabos públics a tocar dels carrers afectats, a la plaça del Teatre i al carrer de l’Arc del Teatre. Malgrat tot, el govern municipal té previst reforçar-hi la presència policial tot i que legalment els locals són els responsables de garantir que els clients no molestin els veïns.