BLANCA BAYAS, membre de la Comissió de Gènere de Lafede.cat "Jo crec que no estem millorant, la veritat. Durant els últims anys, els anys de crisi no, així en els nivells més immediats que ens surt quan pensem en les violències de gènere, que és el feminicidi, no hi han menys mortes, aleshores en aquest sentit, no."

L’acció “Dones lliures, dones en pau. Prou violències masclistes, prou violacions de drets humans. Actua!” ha posat èmfasi en els diferents tipus de violència que pateixen les dones per la seva condició sexual, des de les agressions físiques fins a les discriminacions a la feina, la cultura o en l’educació.

El grup de teatre Trama s’ha encarregat de recrear diverses situacions en què afloren aquestes violències amb la voluntat de fer reflexionar al públic sobre com és generen aquests tipus de discriminacions.

L’acte, organitzat per les ONG que formen part de la Comissió de Gènere de Lafede.cat, s’emmarca en la campanya de les Nacions Unides “16 dies d’activisme contra la violència de gènere” que va arrencar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i que ha acabat avui amb aquesta acció coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

Des de la Comissió de Gènere de Lafede.cat han demanat als polítics, coincidint amb la campanya electoral, que treballin per l’eradicació de la violència masclista perquè, fins ara, asseguren, la situació no ha millorat.