NEUS MESTRES, directora de la Plataforma per la Llengua "La iniciativa de la Plataforma per la Llengua és que millori la situació del català i amb això estem treballant. Amb el dia a dia, amb petits projectes, amb petites accions, també donant a conèixer i sensibilitzar la ciutadania."

La voluntat de la Plataforma per la Llengua ha estat posar de manifest quin és l’estat del català en situacions quotidianes, ja sigui en l’àmbit domèstic, social o cultural. Per fer-ho visible, l’autocar d’un Tomb per la llengua ha realitzat tres parades.

La primera aturada, centrada en el cinema, ha estat per denunciar la manca d’ajudes que el govern central dóna per fer doblatges de pel·lícules al català. La segona ha estat dedicada a un àmbit ben diferent, el de les joguines. En aquest cas, la plataforma reclama que es faci complir la norma i que, des de Madrid, s’exigeixi a les empreses que incloguin el català en l’etiquetatge i retolació  del producte. Per últim, la plataforma també ha volgut incidir en la necessitat d’insistir en la vessant lingüística en l’acollida de nouvinguts.