El grafit de la façana fa que aquest edifici de Sant Antoni no passi desapercebut. I, precisament, la façana és el que l'Ajuntament està disposat a salvar. El govern ha inclòs l'immoble, conegut com La Carboneria, en el pla de protecció del patrimoni arquitectònic. L'edifici no es podrà enderrocar ni tampoc créixer més. L'interior sí que podrà variar, però sense alterar-ne la façana. La decisió del consistori es veu bé des del que ara és l'únic inquilí de La Carboneria, una botiga de mobles de fa més de tres generacions, que manté un litigi amb el propietari per mantenir-se a l'edifici. ALBERT GARRIGA, propietari de Mobles Garriga "Potser ens dóna una mica d'aire pel fet que portem uns anys de lluita amb la propietat, perquè no ens volen fer cas. Fins i tot hi ha uns documents escrits que nosaltres hem d'estar aquí, però no ens volen fer cas." Abans de fer qualsevol intervenció, serà necessari un estudi històric per valorar si l'actuació és idònia. Des de l'associació de veïns s'aplaudeix la intenció municipal de conservar l'edifici, molt probablement un dels primers construïts a l'Eixample de Cerdà. PEP SALA, president de l'AV Sant Antoni "Creiem que val la pena recuperar i mantenir la història de la ciutat, i aquest és un exemple." Tot i no concretar-ho específicament a la catalogació, l'Ajuntament prefereix també que el grafit de la façana es conservi perquè considera que forma part de la memòria social de l'edifici. La Carboneria està ara totalment tapiada, des que el febrer de 2014 es van desallotjar els ocupes que hi van viure durant més de cinc anys.

El govern anterior ja va suspendre l’atorgament de llicències a l’edifici per frenar qualsevol intent de la propietat d’enderrocar-lo o bé transformar-lo. La suspensió acabava el proper 12 de desembre. El govern municipal ha mogut fitxa i amb la inclusió de La Carboneria, coneguda també com a Casa Tarragó, en el catàleg monumental, l’edifici haurà de mantenir la volumetria actual i no podrà créixer en alçària. Els interiors sí que es podran enderrocar, però sense que això afecti la façana. El consistori ha afegit també com a requisit que abans de fer-hi qualsevol intervenció caldrà realitzar un estudi històric per valorar si l’actuació és idònia.

Tot i no concretar-ho específicament en la catalogació, la voluntat del govern municipal és que es conservi també el grafit que hi ha pintat a la façana perquè considera que forma part de la memòria social de l’edifici. A més, es remet també a l’estudi històric per fixar si una actuació eventual en la façana ha de mantenir el grafit o no. El president de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni, Pep Sala, ha aplaudit la decisió municipal de conservar La Carboneria perquè permet “recuperar i mantenir la història de la ciutat”. De fet, es considera que aquest edifici és molt probablement el primer de l’Eixample de Cerdà.

En l’actualitat, La Carboneria està del tot tapiada i només hi ha un sol inquilí en un dels baixos, una tenda de mobles de fa més de tres generacions que manté un litigi amb la propietat per poder-se quedar a l’edifici. L’amo del negoci, Albert Garriga, ha explicat a BTV que l’anunci de catalogació de l’edifici els dóna “una mica d’aire” després “d’anys de lluita amb la propietat”. La Carboneria es va desallotjar el febrer de 2014 després que els ocupes se’l fessin seu des de finals de 2008. L’edifici, obra d’Antoni Valls Galí, data de 1864 i els experts en destaquen la peculiaritat que mantingui les quatre façanes a l’aire.