La Sarai ens ensenya orgullosa la seva creació. Ella i 45 nens del Casal dels Infants són els responsables de la il·luminació de Nadal d'aquest any del Palau Robert. En total han aconseguit recollir un miler d'envasos de diferents colors, com aquest, gràcies a les donacions que han fet veïns, escoles i fins i tot alguna empresa. Després de reciclar-los i gràcies a unes mànegues de llum de LED que els travessen, aquests petits fanals serviran per destacar part de la façana del palau. Tot plegat també serveix per posar una mica més de llum als problemes socials que viuen aquests nens. ROSA BALAGUER, directora del Casal dels Infants "Il·luminar els barris on realment hi ha nens i joves i famìlies que ho estan passant més malament que és on nosaltres estem treballant." I aquest és el resultat final de tants esforços. Els infants i les famílies observen satisfets uns llums de Nadal que han servit també per despertar consciències ecològiques. "Hemos aprendido a reciclar las botellas que es lo que hemos hecho en el taller con unas simples botellas de limpieza las podemos reciclar para hacer cosas muy bonitas." Aquest enllumenat solidari també ha estat present a les xarxes mitjançant el "hashtag", #llumsperservistos. Aquí es recolliran les diferents fotografies i opinions que la feina dels nens del Casal dels Infants vagi generant, a Twitter o al Facebook.

Els infants de Badalona, Santa Coloma i del Raval han estat ben atrafegats aquests dies fabricant tires de llum que van acompanyades de mànegues de llums de LED. Els joves i les seves famílies s’han implicat en el disseny i producció dels llums i els més petits també hi han participat foradant els envasos. En total, han utilitzat un miler d’envasos de colors suaus de més de 500 mL.

Els tallers per crear els llums han comptat amb la col·laboració d’escoles, empreses i veïns de l’entitat. Tot plegat, apunten des del Casal, ha estat un exercici creatiu, didàctic, d’aprenentatge i descoberta per als infants i també ha servit per a la conscienciació ecològica de tots ells.

L’enllumenat s’ha penjat de la façana de l’Agència de Residus, al Palau Robert i a les tres seus del Casal, a Badalona, Santa Coloma i el barri del Raval. La iniciativa del Casal dels Infants, juntament amb Emiliana Design i l’Agència de Residus de Catalunya, vol que es faci visible la tasca social que desenvolupa el Casal dels Infants i especialment els més joves perquè aquests siguin els protagonistes de la seva vida i del canvi social als barris. A més, la campanya també està tenint una forta presència a Twitter amb l’etiqueta #Llumsxservistos.