(ACN) Dani Alves ha demanat a l’Audiència de Barcelona que el posin en llibertat en espera d’una sentència ferma per la violació d’una jove a la discoteca Sutton. La seva advocada, Inés Guardiola, ha defensat que l’exblaugrana ja ha complert una quarta part dels quatre anys i sis mesos de condemna i que no té capacitat econòmica per fugir. En canvi, la fiscalia i l’acusació particular s’hi han oposat.

En la vista d’aquest dimarts, el futbolista ha comparegut per videoconferència des de la presó de Brians 2, on està reclòs des del gener del 2023.

La defensa d’Alves planteja mesures cautelars

Guardiola ha defensat la posada en llibertat d’Alves en espera d’una sentència ferma que, segons ha assegurat a la sortida de l’Audiència de Barcelona, podria arribar d’aquí a uns mesos després dels recursos presentats per les parts. L’advocada del futbolista ha plantejat mesures cautelars per a l’exblaugrana com ara la retirada del passaport o comparèixer als jutjats periòdicament, fins i tot cada dia, i també ha ofert 50.000 euros de fiança a canvi de poder sortir de la presó.

Al final de la vista, Alves ha pogut intervenir i ha dit al tribunal que confia en la justícia i que no pensa fugir d’Espanya.

Acusació particular i fiscalia s’oposen a la llibertat d’Alves

L’acusació particular, representada per Ester Garcia, i la fiscalia s’han oposat que Alves quedi en llibertat pel risc que fugi. Segons ha explicat Garcia, encara no hi ha sentència ferma i el risc que marxi persisteix perquè el futbolista té molta capacitat econòmica i passaport estranger que li permetria fugir. Tant l’acusació com la fiscalia recorden que s’ha presentat un recurs a la sentència per reclamar nou i 12 anys de presó.