sentencia dani alves

(ACN) L’Audiència Nacional ha condemnat l’Agència Tributària a retornar a l’exfutbolista del Barça Dani Alves 1,2 milions d’euros que li havia retingut pel pagament de serveis del club blaugrana al seu agent l’any 2013. Amb aquesta sentència, Hisenda hauria de retornar un total de 9,2 milions d’euros al jugador. Segons ‘La Vanguardia’, els advocats fiscalistes d’Alves van rebre la notificació dijous, el mateix dia que el brasiler va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per violació. Els lletrats volen que Hisenda li retorni aviat els diners perquè els pugui presentar com a fiança per reclamar que el deixin en llibertat mentre no hi ha sentència ferma en el cas de violació.

Des que va ser detingut per la denúncia de violació, Alves ha tingut tots els comptes immobilitzats sense poder accedir als fons. Una disputa amb la seva exdona Dinorah Santana per la pensió dels seus dos fills va derivar en un procés judicial al Brasil que va suposar l’embargament de tot el capital i la impossibilitat de disposar dels diners. Per aquesta raó, va haver de recórrer al pare del seu amic Neymar per fer front al pagament dels 150.000 euros de responsabilitat civil que li va reclamar el jutjat durant la instrucció i que li van servir d’atenuant per rebaixar-li la condemna.

L’Audiència Nacional dona la raó a Alves

En aquest nou litigi judicial, l’Audiència Nacional ha donat la raó al futbolista en entendre que no havia de declarar les retribucions que el FC Barcelona va pagar a l’agent FIFA Joaquín Macanás durant la temporada 2013-2014.

El Tribunal Econòmic Administratiu Central va considerar que Alves havia de declarar les retribucions que el Barça va pagar a l’agent FIFA per la seva intermediació per convèncer el jugador perquè renovés pel club blaugrana. Aquests pagaments es van fer per part del Barça a l’agent sense que el defensa en tingués coneixement. Hisenda pensava que qui sortia beneficiat d’aquella negociació era el futbolista i que, per tant, l’import cobrat per l’agent havia de ser imputat al brasiler com a rendiments del treball. La defensa del jugador va argumentar que l’agent actuava a favor del club i no d’Alves, i la sala contenciosa-administrativa ara li ha donat la raó.