(ACN) El director del festival Cruïlla, Jordi Herreruela, considera que l’edició del 2021 del festival, en què es van detectar gairebé 300 positius de la covid-19, ha previngut contagis de la covid-19 “en més de 1.000 casos”. “El resultat de la prevenció respecte a la propagació continua sent positiu“, ha valorat en declaracions a l’ACN, després de les dades publicades pel Departament de Salut.

Herreruela ha assegurat que si l’anàlisi es fes al transport públic o en restaurants, el resultat “seria bastant pitjor” en comparació amb el que s’ha donat en els festivals. “Tot i fer una activitat d’altíssim risc, la incidència sobre la propagació de la pandèmia ha estat de reducció en conjunt”, ha reiterat.

Els tests d’antígens, millor a les farmàcies

Malgrat que segons l’estudi el Cruïlla és el festival en què el cribratge va ser més efectiu, Herreruela ha fet autocrítica i ha assegurat que fer-los adequadament “sense que hi pugui haver cap error humà” és “molt complex”, tenint en compte que en el cas del certamen barceloní hi van assistir més de 50.000 persones entre els tres dies. En aquesta línia, ha assegurat que hauria estat “bastant millor” que els tests d’antígens s’haguessin fet en farmàcies i no pas a l’entrada del recinte del festival.

Així mateix, el director del certamen ha assegurat que la prova pilot que van fer conjuntament el Cruïlla, el Vida i el Canet Rock era “l’activitat de més risc que s’ha fet des de l’inici de la pandèmia”, ja que suposava ajuntar més de 20.000 persones sense distància de seguretat en un mateix espai. “Ho hem fet quan hi havia la variant més agressiva, en plena cinquena onada i en un moment de dificultat altíssima”, ha justificat.

Els festivals com a motor perquè els joves es vacunin

Després de tot, Herreruela ha assegurat que els promotors de música en directe poden ser un motor per aconseguir “que la gent jove es faci tests i es vacuni”. “Podem tenir un paper, sens dubte, d’aliats de l’Administració pública”, ha dit. D’aquesta manera, Herreruela ha reconegut que volen continuar treballant amb el Departament de Salut per “trobar solucions”.

També han reaccionat a les dades publicades per Salut des del festival Vida de Vilanova i la Geltrú. El director, Dani Poveda, atribueix els contagis de covid-19 als festivals a l’impacte de la nova variant, que els va agafar “per sorpresa”. “La nova variant i altres esdeveniments com Sant Joan o les festes de final de curs… no sabíem que amb la nova variant ens arribaria la cinquena onada d’aquesta manera”, ha valorat. Així mateix, el director del certamen ha fet autocrítica sobre el procés de cribratge, en què es van generar hores de cua, i ha assegurat que fer els tests d’antígens en farmàcies hauria agilitzat l’entrada al recinte.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a