A Barcelona conviuen una gran varietat de cultures i moltes d’elles continuen celebrant les festes del seu país d’origen. Aquest dissabte, el Parc del Fòrum ha celebrat la Festa Nacional de Bolívia. Coincidint amb l’aniversari dels 193 anys de la independència del país, els bolivians que viuen a Barcelona han organitzat una jornada per donar a conèixer la seva cultura i sentir-se, per un dia, com a casa.

L’organització Associació Cultural de Comunicació del Folklore Bolivià ha programat tot d’activitats impregnades de les tradicions indígenes i andines. A més s’han fet diverses actuacions amb un grup de cúmbia i un discjòquei. També hi hagut jocs infantils, tallers de danses folklòriques i una fira culinària. La festa s’allargarà fins a les 11 de la nit.

Aquest no és l’únic acte d’aquest estil que té lloc aquest cap de setmana al Parc del Fòrum. Aquest diumenge, hi ha la Festa Nacional de l’Equador. Una festa cívica per commemorar el 209è aniversari de la independència del país. La música serà la gran protagonista d’aquesta festa, on també hi haurà danses folklòriques, tallers infantils i una mostra de l’artesania típica de l’Equador.