nou pati Escola de les Aigüe

Els alumnes i les famílies de l’Escola de les Aigües (Baix Guinardó) ja gaudeixen dun pati escolar completament reformat que les famílies han estrenat amb una festa aquest dissabte. El nou espai disposa de més espai verd i una àrea de joc coeducativa i inclusiva. La reforma s’ha finançat amb els primers pressupostos participatius de la ciutat, una iniciativa municipal que va servir perquè tota la comunitat educativa i el veïnat poguessin redissenyar l’espai.

Així és el pati de l’Escola de les Aigües

Segons es va decidir als pressupostos participatius amb més de 1.400 vots, el nou pati de l’Escola de les Aigües s’ha transformat en un gran pulmó verd i un refugi climàtic per al veïnat del Baix Guinardó. A més, disposa d’una àrea de jocs pensada amb perspectiva de gènere, que inclou jocs diversos: cooperatius, simbòlics, de cures, d’aventura, d’experimentació, per trobar-se i relaxar-se, etc.

El nou espai seguirà formant part de la xarxa de patis oberts. Per tant, durant els caps de setmana els veïns de la zona podran fer ús de l’espai. En total, la ciutat disposa de prop d’una seixantena de patis oberts.

Festa per inaugurar el pati

Aquest dissabte, famílies i comunitat educativa han inaugurat el pati de l’Escola de les Aigües amb una gran festa oberta a tots els veïns de la zona. Els assistents han pogut gaudir de tallers i música en viu, així com també d’una xocolatada.

Amb l’actuació al pati, es culmina una fase de transformació integral del centre, que fins al 2018 era l’Escola Jovellanos. Llavors es va decidir el canvi de nom a través d’un procés participatiu impulsat per les famílies i la comunitat educativa que han renovat el centre. Recentment, també s’han pacificat els entorns de l’escola i s’hi ha instal·lat un radar pedagògic, que no ha acabat de convèncer les famílies.