Un centenar de veïns del “triangle golfo”, del Parc i la Llacuna del Poblenou, agrupats en les plataformes SOS Pere IV i SOS Triangle Golfo, s’han fet sentir aquest dimecres davant la seu del districte de Sant Martí, coincidint amb l’audiència pública que s’hi convoca periòdicament. En paral·lel, dues representants del col·lectiu han participat en l’audiència pública, a l’interior de l’edifici, per traslladar les seves peticions als representats polítics municipals, tant del govern com de l’oposició.

Els manifestants duien pancartes amb els lemes “Prou soroll, volem dormir” i “Stop botellot” i han llegit un manifest per exigir a l’Ajuntament que prengui mesures que garanteixin el dret al descans dels veïns.

Una de les solucions que proposa la plataforma SOS Triangle Golfo per posar fi a aquest problema és el tancament perimetral de la zona a partir de les 23 h i que la Guàrdia Urbana hi controli l’accés. D’aquesta manera, es podria evitar, diuen, que el carrer s’ompli de gent, que els que hi accedeixin no ho facin amb ampolles i, en cas de dur-les, que les requisin.

També han demanat més controls i més sancions i han denunciat la inacció de la Guàrdia Urbana. Laia Roca, de la plataforma SOS Triangle Golfo, recorda que l’alcaldessa, Ada Colau, va prometre multes de 600 euros i, segons els veïns, no s’estan aplicant. Asseguren que han tingut molta paciència i ja se n’han cansat. Creuen que s’han esgotat les vies de diàleg i que el problema no s’està resolent, i anuncien que passaran a l’acció, tot i que encara no han especificat de quina manera.

Farts del soroll i l’incivisme

Els veïns lamenten que gairebé cada nit han de suportar nivells de soroll que no els deixen dormir i que les conductes incíviques són una constant a la zona: crits, botellots, vòmits, orins al carrer i les portalades i fins i tot destrosses en el mobiliari urbà i contenidors cremats.

També denuncien que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra no hi actuen amb prou contundència, tot i que aquesta ja és la zona amb més denúncies per incivisme nocturn de Barcelona. El cap de setmana passat al carrer de Pere IV s’hi van tornar a concentrar centenars de joves que consumien alcohol al carrer i, segons els mateixos veïns, la policia s’hi va presentar però un cop allà no va desallotjar els joves ni els va posar multes per incomplir la normativa.