incendi depuradora del Prat de Llobregat

(ACN) Un incendi ha cremat diversos dipòsits de la depuradora del Prat de Llobregat. L’empresa va donar l’avís del foc poc abans de les 22 h d’aquest dimecres. Protecció Civil va activar en fase d’emergència el Pla especial per risc químic (Plaseqcat) perquè a la zona hi ha productes químics que poden ser potencialment perillosos. També es va establir també un perímetre de confinament de 500 metres al voltant de la indústria. Aquest dijous al matí, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi, que no ha provocat ferits.

Com a conseqüència de la millora de la situació el pla d’emergències per risc químic ha passat de fase d’emergència a alerta i s’ha aixecat el confinament. Els Bombers continuen treballant a la zona amb 12 dotacions, inundant d’escuma la zona afectada per l’incendi per evitar revifalles de flames.

L’estratègia dels bombers per controlar el foc

L’estratègia dels bombers ha consistit en el muntatge de tres línies d’aigua mixtes per poder extingir l’incendi. El foc ha afectat dipòsits de fibra de la depuradora emmagatzemats en tres contenidors d’uns 1.000 litres cadascun. Els equips d’emergències també han fet controls exhaustius de les mesures de presència de gas clor en l’aire, que han donat lectures negatives.