Foto: Andrea Zamorano

(ACN) El Departament de Justícia ha concedit a l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet el tercer grau penitenciari. Al febrer el Jutjat de Vigilància Penitenciària va rebutjar un recurs de Millet contra la seva classificació en segon grau, recurs en què al·legava raons de salut, humanitàries i de dignitat, ja que té 86 anys i pateix una malaltia greu.

Dos anys i quatre mesos després d’ingressar a la presó i haver complert una quarta part de la condemna, el Departament de Justícia l’hi ha concedit per motiu de malaltia incurable, segons han confirmat a l’ACN fonts penitenciàries. Les mateixes fonts han explicat que Millet està ingressat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa.

La junta de tractament de la presó de Brians 1 havia proposat el tercer grau a mitjans d’octubre i a finals de mes el Servei de Classificació de la Secretaria de Serveis Penitenciaris va aprovar-lo. Millet haurà de dormir de dilluns a dijous en un centre penitenciari, però de moment segueix a l’hospital penitenciari, del qual podrà marxar quan vulgui.

El tercer grau se li ha concedit en aplicació de l’article 104.4 del Reglament penitenciari, que estableix que hi poden accedir, per “raons humanitàries i de dignitat personal”, els “penats malalts molt greus amb patiments incurables, segons informe mèdic, amb independència de les variables intervinents en el procés de classificació” i “atenent a la dificultat per delinquir i la seva escassa perillositat“.

La fiscalia estudia interposar un recurs

La fiscalia estudia recórrer contra la decisió del Departament de Justícia, que podria revocar de nou el Jutjat de Vigilància Penitenciària.

Retornats només la meitat dels diners desviats

Millet va ser condemnat a nou anys i vuit mesos pel cas Palau, però ell i la seva mà dreta, Jordi Montull, només han retornat la meitat dels 23 milions d’euros que van desviar. De fet, dos jutjats l’investiguen per si ha amagat ingressos i béns a la justícia per no pagar tot el que li reclama la sentència.