Barcelona participa per primera vegada en uns pressupostos participatius organitzats per l’Ajuntament, amb una dotació de 30 milions d’euros. Hi ha els 184 projectes assenyalats en el mapa per triar, que són els que van aconseguir més suports d’una llista de 822 projectes proposats per entitats i particulars de la ciutat. S’han seleccionat a cada districte els que han tingut més suports i entre el 10 i el 20 de juny es podran votar els que més agradin.

Les Corts, el barri amb més projectes

Les Corts és el barri que ha aconseguit més projectes seleccionats per a la fase final amb un total de 14. Els següents són Sant Andreu amb 11; i el Raval, la Vila de Gràcia i Sants amb vuit projectes. En total, 184 propostes repartides per 60 barris dels 73 que hi ha a la ciutat. Entre els que es queden sense cap proposta hi ha el Bon Pastor, la Font de la Guatlla o Torre Baró.

Per tipus de projectes, destaquen les pacificacions de carrers. Són les propostes més comunes a Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. A l’Eixample i Sant Andreu, concretament, predominen les peticions per pacificar entorns escolars. A Horta-Guinardó destaca un tipus de projecte molt vinculat als barris de muntanya: la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques per millorar l’accessibilitat i la connexió d’algunes zones.

Com votar els primers pressupostos participatius?

La votació es farà de forma digital a través del web decidim.barcelona, però també hi haurà dos punts presencials per districte (excepte les Corts, que en tindrà un) per acompanyar aquelles persones que necessitin suport per fer-ho.

Els majors de 14 anys podran votar les propostes del districte on estiguin empadronats i també d’un segon districte. La votació es farà amb el sistema de la “cistella de la compra”. Cada ciutadà podrà anar triant projectes fins que esgoti el pressupost que té assignat el districte.

Sants-Monjuïc, Nou Barris i Sant Martí tenen 3,6 milions d’euros cadascun, mentre que les Corts està a la cua amb dos milions.