LLUÍS RABELL, president de la FAVB "No només pel seu passat franquista, del qual mai s'ha desdit, sinó per la seva participació activa en el que va ser el porciolisme, en l'urbanisme del porciolisme - com l'època de Ciutat Meridiana, un dels desgavells urbanístics de la ciutat de l'època - com també la seva relació amb els projectes especulatius que han marcat el període d'expansió i de desenvolupament de la ciutat en els seus aspectes més criticables. Considerem que no és la persona més adient per rebre l'honor de veure el seu nom inscrit en un carrer de la ciutat."

Segons la FAVB, Samaranch va tenir un paper nefast en “la història política i social del país”, i consideren que el consistori no hauria de dedicar-li un carrer, després de la implicació “amb el franquisme, el seu passat falangista i la participació en llocs de poder de la dictadura”. Per això, i per la participació de Samaranch en la Barcelona de Porcioles, mostren l’oposició “a que el nom d’un feixista reconvertit i un especulador figurin als nostres carrers”.

Després d’una petició del Partit Popular, el consistori va començar els tràmits aquest juliol per dedicar un carrer a Samaranch, coincidint amb el vintè aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Una decisió que l’alcalde Xavier Trias va celebrar.