JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Ara el que s'ha de decidir, primer políticament, els grups s'han de definir de manera clara, i l'alcalde el principal. Ha de decidir si es posa davant d'aquest tren o no s'hi posa. Si s'hi posa em sembla bé que vulgui consultar la ciutadania perquè així el tren va més carregat i pot agafar més velocitat. I anar a jugar-les a totes, com ha fet sempre aquesta ciutat."

El suport del PSC a una consulta pels Jocs d’Hivern de 2022 se suma a la proposta que el PP va fer aquesta setmana i que Iniciativa també ha reclamat. “Una consulta ens traurà de dubtes”, ha dit Martí, que creu que ara és el moment de fer-la perquè es podrà preguntar “sobre un projecte definit i no sobre una idea”. A més, el líder del PSC veu en un referèndum una manera “d’afegir complicitat dels barcelonins al projecte”, cosa que creu que fallava en la de Madrid 2020.

El cap de files del PSC ha reclamat “lideratge polític” a l’alcalde en aquest assumpte. “Si el govern es creu el projecte, que convoqui els grups i ens expliqui el seu pla i estratègia”, ha demanat Martí, “no pot ser la sensació que un dia ens diu que sí però creu que no”. El president del Grup Municipal del PSC és partidari de presentar candidatura malgrat l’escenari polític marcat pel debat sobiranista. Martí creu que es poden combinar perfectament les manifestacions per l’encaix Catalunya-Espanya amb projectes ambiciosos per a la ciutat.