Els més matiners s'hi han començat a acostar cap a les nou del matí. Aleshores encara es podia passejar ben ample per aquests 8.000 metres quadrats de jaciments i història. Una lectura renovada del passat de la ciutat que permet fer-se una idea de com vivien els barcelonins abans i durant el setge de 1714. Doncs no era una avinguada sinó la plaça del Bornet, el lloc on es va produir l'últim gran episodi del setge de Barcelona. La càrrega del general Villarroel. "Estupendo, precioso. No pensaba que fuera así. Que estubiera todo tan bien..." "Més dl que esperava. Sï. Molt bé, molt bé." I tot amb les explicacions pertinents. Un passeig que a alguns els ha remogut records de 60 anys enrere. "Pues veníem a comprar i coses d'aquestes. A comprar ambla mama.I aquest barri ha canviat molt." A les noves generacions, en canvi, els serveix per endinsar-se en un capítol que més endavant estudiaran a l'escola. L'equipament, de fet, aspira a convertir-se en un referent de la cultura catalana. Amb visites d'escoles, forans i evidentment veïns del barri de la Ribera, que podran incorporar el pas per aquest espai als seus itineraris quotidians. JAUME CIURANA, regidor de Cultura "El primer que esperem és que els barcelonins i els catalans en general es faci aquest espai unam ica seu. Que la gent ho miri, observi, que si ha de criticar alguna cosa critiqui, però sobretot que la gent en gaudeixi." Dues exposicions completen la passejada: la primera, la permanent, mostra més de 2.000 peces que s'han trobat al jaciment. La segona, l'exposició inaugural, relata amb material audiovisual els esdeveniments de la Guerra de Successió a la corona espanyola. Totes dues exposicions es podran visitar de forma gratuïta fins al proper 29 de setembre. L'horari serà de les deu del matí fins a les set del vespre.

Ha estat a través del seu compte personal a Twitter. El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha piulat el nombre de visitants que El Born Centre Cultural ha rebut en el primer dia obert als ciutadans.

 

Les cues s’han repetit durant tot el matí. L’accés a El Born Centre Cultural es fa pel carrer de la Fusina. L’entrada és gratuïta malgrat que si es volen visitar les dues exposicions cal recollir un tiquet, també de franc, que serveix per organitzar els grups. L’equipament, de 8.000 metres quadrats, permet fer una lectura renovada del passat de la ciutat, per fer-se una idea així de com vivien els barcelonins abans i durant el setge de 1714. Al centre dels jaciments, per exemple, s’hi pot contemplar la plaça del Bornet, el lloc on es va produir l’últim gran episodi del setge de Barcelona: la càrrega del general Villarroel.

El Born Centre Cultural es defineix com a espai públic singular i de memòria viva. De fet, aspira a convertir-se en un referent de la cultura catalana. Amb visites d’escoles, forans i veïns del barri de la Ribera, que podran passar per aquest espai sempre que vulguin des de les 10 del matí i fins a les vuit del vespre de dimarts a diumenge.

Les dues exposicions que s’hi poden veure, a més, tenen entrada gratuïta fins al 29 de setembre. La primera, la permanent, mostra més de 2.000 peces que s’han trobat al jaciment i que són el testimoni de la bona qualitat de vida que tenien els barcelonins en aquella època. La segona, l’exposició inaugural, relata amb material audiovisual els esdeveniments de la Guerra de Successió a la corona espanyola.

Comparteix a: