Moltes de les plantes que creixen a la serra de Collserola són comestibles o medicinals. Amb l'objectiu de donar-les a conèixer, el Casal de Barri de Can Rectoret organitza rutes pels voltants del centre. A més, expliquen com recol·lectar-ne els fruits i les fulles. Una planta que hi podem trobar és el pericó o herba de Sant Joan. JOAN SOLÉ, biòleg, formador i educador ambiental "D'això, trossejat i ficat amb oli d'oliva a macerar durant 40 dies, se n'obté un oli és que es coneix com oli de cop, que va molt bé per a tots els processos inflamatoris externs o alteracions de la pell, cops que produeixen inflamació, picades d'insectes, cremades, èczemes." L'esparreguera també té efectes diürètics i depuratius. JOAN SOLÉ, biòleg, formador i educador ambiental "És molt habitual i molt tradicionals veure gent que recorre els boscos o els marges dels conreus i dels camins buscant els espàrrecs, que són els brots tendres d'aquesta planta, que tenen un gust exquisit, molt més accentuat que els espàrrecs que es comercialitzen, que provenen de conreus." JOAN SOLÉ, biòleg, formador i educador ambiental "Aquí tenim l'arboç, els fruits es poden menjar directament o també se'n poden fer melmelades. De les fulles se'n treu un principi actiu que serveix per solucionar temes d'infeccions de l'aparell urinari." Però si el que volem és cuidar la boca, el que hem de fer és menjar móres. JOAN SOLÉ, biòleg, formador i educador ambiental "Va molt bé per tot el que probablement s'anomenen els mals de boca, nafres a la boca, a les genives inflamades." No hem d'oblidar, però, que als nostres boscos també hi tenim algunes plantes tòxiques. Per tant, abans d'agafar-ne una, l'hem de saber identificar i n'hem de conèixer les propietats i usos.