Han arribat amb paraigua i amb impermeable, però sobretot amb l'equipatge imprescindible per al dia: samarreta de la cadena humana i estelada a l'esquena. En espera dels autocars, l'Assemblea del districte ha donat les últimes instruccions als responsables i, de seguida, ha arribat el primer autocar i també les primeres corredisses. Però no cal córrer perquè malgrat que a Barcelona no hagin trobat lloc, a les Terres de l'Ebre ja hi estan inscrits. Segons l'Assemblea Nacional Catalana, avui circularan per tot Catalunya més de 1.500 autobusos com aquest. Des del districte de Sant Martí, avui n'han sortit cinc amb gairebé 250 persones. Viatjaran fins a Amposta per participar en el tram 35 de la Via Catalana. Alguns han estat previsors i s'han endut cadires per a l'espera fins a la cadena. Ara els esperen dues hores de camí fins a arribar a l'Ebre. Però abans de començar el compte enrere, alguns veïns els han acomiadat improvisant una via en miniatura per desitjar-los un bon viatge.

Han sortit a les 11 del matí direcció a Amposta. Concretament, aquest grup ocuparà una part del tram 35 de la Via Catalana. Tot i així, estan convocats dues hores abans i per això alguns s’han endut cadires per a l’espera. Alguns dels veïns han explicat que “no és cap problema viatjar fins a Amposta”. Diuen que és imprescindible omplir tots les espais buits per fer una cadena completa.

Les Terres de l’Ebre són l’únic lloc en el qual s’han pogut inscriure, ja que són les comarques amb menys població, però amb més quilòmetres a la cadena humana.

Segons l’Assemblea Nacional Catalana, aquest Onze de Setembre circularan per tot Catalunya més de 1.500 autobusos. Els que aquest dimecres han sortit de Sant Martí tornaran cap a Barcelona quan es reobrin les carreteres.