Segons fonts de CCOO, les condicions que proposa la patronal del sector de begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona són inassumibles pels treballadors del sector. A causa de l’actitud inflexible de la patronal, s’han convocat dues jornades de vaga, dijous i divendres, en què no hi haurà repartiment de begudes en bars i restaurants. Del total de 1.700 treballadors que es veuen afectats pel bloqueig del conveni laboral, UGT ha afirmat que un 77% s’han adherit a les reivindicacions.

Es preveu que durant el cap de setmana alguns locals es quedaran amb poc estoc de begudes.

L’última negociació entre sindicats i patronal es va celebrar el 24 de juliol i no es va arribar a cap acord perquè les noves condicions laborals es veien greument afectades en eliminar el “plus de tasca”, de vuit cèntims per caixa repartida. A més, la patronal vol mantenir les jornades de més de vuit hores laborals, malgrat les retallades salarials.

Els grups empresarials majoritaris, Serhs i Distribuciones Serrano són els que es mantenen més ferms a l’hora de deixar sense conveni els treballadors. En canvi, Euro Estrella, en previsió de l’afectació de la vaga d’aquest dijous i divendres, ha pactat un principi d’acord amb els treballadors.