La vaga convocada per UGT i CCOO ha deixat sense subministrament de begudes refrescants, xarops i orxates alguns bars i restaurants de la província de Barcelona. Segons UGT, el seguiment de l’aturada ha estat del 77%, i l’han qualificat d’èxit rotund. Els sindicats denuncien que la patronal bloqueja el conveni, que afecta les condicions laborals de 1.700 treballadors del sector.

Segons fonts de CCOO, les condicions que proposa la patronal del sector de begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona són inassumibles pels treballadors del sector. A causa de l’actitud inflexible de la patronal, s’han convocat dues jornades de vaga, dijous i divendres, en què no hi haurà repartiment de begudes en bars i restaurants. Del total de 1.700 treballadors que es veuen afectats pel bloqueig del conveni laboral, UGT ha afirmat que un 77% s’han adherit a les reivindicacions.

Es preveu que durant el cap de setmana alguns locals es quedaran amb poc estoc de begudes.

L’última negociació entre sindicats i patronal es va celebrar el 24 de juliol i no es va arribar a cap acord perquè les noves condicions laborals es veien greument afectades en eliminar el “plus de tasca”, de vuit cèntims per caixa repartida. A més, la patronal vol mantenir les jornades de més de vuit hores laborals, malgrat les retallades salarials.

Els grups empresarials majoritaris, Serhs i Distribuciones Serrano són els que es mantenen més ferms a l’hora de deixar sense conveni els treballadors. En canvi, Euro Estrella, en previsió de l’afectació de la vaga d’aquest dijous i divendres, ha pactat un principi d’acord amb els treballadors.