Imatge del Raval

Aquest divendres, enmig de les negociacions pels possibles pactes de govern municipal, ens interessem per saber què demanen els comerciants al futur alcalde o alcaldessa de la ciutat. També per les motivacions de la denúncia que UGT ha interposat a Glovo davant la fiscalia i pels dubtes que generen algunes cremes protectores contra el sol.


Els comerciants demanen un govern estable

En ple debat sobre la configuració del futur govern municipal, aquesta setmana comerciants i restauradors han reclamat la formació d’un govern fort i estable. A l’abril, la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta ja van organitzar un primer debat amb els candidats a les eleccions municipals, amb l’absència destacada de l’alcaldessa Ada Colau. En parlem amb Pròsper Puig, vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç:


UGT se suma a les denúncies contra Glovo

El sindicat UGT ha presentat una querella contra Glovo, davant la Fiscalia de Barcelona. Acusen la plataforma d‘incomplir diversos articles del Codi penal i de la Llei de prevenció de riscos laborals, després de la mort d’un dels seus repartidors, atropellat dissabte passat a Barcelona. En parlem amb Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT Catalunya:


Dubtes sobre ISDIN

L’OCU demana retirar la crema solar infantil ISDIN 50+ perquè diuen que, en realitat, la protecció és de 15. La companyia, en canvi, ho desmenteix i diu que té uns informes que acrediten que el factor de protecció equival a 50. En parlem amb Marta Alcalde, vocal de dermofarmàcia i productes sanitaris del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona:


L’actualitat a les xarxes

L’Àlex Solà ens porta les reaccions més destacades a Twitter sobre la decisió del Parlament Europeu de deixar en suspens l’acreditació de tots els eurodiputats espanyols, la notícia que ens desvetlla que Isabel Díaz Ayuso gestionava les xarxes socials del gos d’Esperanza Aguirre i el començament del Primavera Sound, entre d’altres:


Esports

El Carles Molet ens parla del partit de tornada del play-off d’ascens a Segona divisió B entre l’Horta i el Moralo, que es disputarà aquest dissabte al vespre. Els barcelonins tenen opcions, després de l’empat a zero de l’anada:


Cinema

Repàs de l’actualitat audiovisual de la ciutat, amb Roger Granel:


El Podcast

Us condensem en 20 minuts els moments més destacats dels debats del ‘Hashtag Barcelona‘. Aquesta setmana, hem fet l’anàlisi dels resultats de les eleccions municipals del 26M, ens hem interessat pel futur del Gimnàs Social Sant Pau del Raval, hem tractat la sobreocupació de les platges del litoral barceloní i ens hem endinsat en el problema de la falta de places a l’escola pública:


Els Impros

La versió humorística de l’actualitat, amb els Impro Acatomba:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: