Un estudi que ha fet l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre les cremes infantils que es troben al mercat ha constatat que una de les marques de referència en aquest àmbit no etiqueta bé el producte. La crema solar d’ISDIN Pediatrics factor de protecció 50+ té en realitat una protecció molt menor, de 15. Això vol dir que aquest producte -que es dispensa a les farmàcies- només té una protecció mitjana de radiació UVA, i no gaire alta com s’anuncia. Segons l’informe de l’OCU no és recomanable utilitzar-la en nens perquè podria ser “inadequada i perillosa”.

L’empresa ISDIN ja ha respost a les acusacions. Assegura que el producte solar és de protecció 50+ tal com indica l’embalatge i lamenta que no s’hagin tingut en compte els estudis independents que l’empresa ha encarregat per corroborar l’eficàcia de la crema en els nens. ISDIN ha assegurat que en les pròximes hores enviarà un comunicat a les farmàcies per explicar la posició de l’empresa respecte a la informació que s’ha difós. La companyia ha assegurat que properament es reunirà amb l’Agència Espanyola de Medicaments per presentar-li els estudis que confirmen que la crema solar és de protecció 50. Podeu consultar el comunicat d’ISDIN aquí.

Un altre cas, la crema Babaria infantil 50+

Però no és l’única que incompleix la normativa. La Babaria Solar Infantil Spray de SPF 50+ té en realitat una protecció menor i hauria de ser etiquetada amb SPF 30, ja que només ofereix una protecció alta i no gaire alta, tal com indica el producte. Per aquest motiu, l’OCU també ha demanat la retirada d’aquest producte. L’estudi ha analitzat 17 protectors solars 50+ en dos laboratoris i seguint la normativa europea.

L’organització en defensa dels consumidors ha enviat els resultats de l’estudi a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris perquè faci les comprovacions necessàries i retiri del mercat els dos productes pel “risc greu que poden suposar per a la salut dels nens”.

L’OCU també detalla dues de les cremes solars infantils que han obtingut millors resultats i que es poden comprar en alguns supermercats. Aquests productes són Garnier Delial Sensitive Advanced Bruma Antiarena i Cien Sun Spray Solar Infantil.