Les vacances s’acaben i la tornada dels infants a les aules és a tocar, com indica el calendari escolar 2019-2020. Segons dades del Consorci d’Educació de Barcelona, aquest curs s’escolaritzaran 178.487 alumnes entre infants i joves des de P3 fins a l’ESO. Per a moltes famílies, aquests dies els ocupen els preparatius per tornar amb tot a punt a l’escola.

La família Falp Marzá de Gràcia ha gaudit de les vacances fins a l’últim moment i ara, amb el temps just, han de comprar material, marcar la roba o anar a buscar la bata de la petita de la família, la Greta, que aquest any s’estrena a P3. La Celeste explica que tot i que les seves filles viurien sempre de vacances ja els va bé recuperar les rutines i tornar a marcar uns horaris setmanals més controlats que durant les vacances. La Lola, la gran i que enguany farà cinquè a l’escola pública La Sedeta, ho veu diferent. Tot i que li fa molta il·lusió tornar al col·le per retrobar-se amb els companys de curs i conèixer el nou professor, diu que seguiria remullant-se a la piscina i fent amics al càmping on han passat l’estiu.

El pare, Marc Falp, és l’encarregat de marcar tota la roba amb el nom de la seva filla petita Greta com els han demanat a l’escola. Reconeix que ara al setembre, quan comença el curs, porten tota la roba ben marcada amb etiquetes, però que més endavant la marquen com poden amb retolador si se’n recorden.

Les vacances dels avis

Tant per la Celeste com pel Marc, les expectatives pel curs que ara comença són bones. Comenten que les filles grans ja fa temps que van a l’escola, que hi van contentes i que la que s’estrena a P3 té la sort que ja coneix a molts dels nens del col·legi, amb qui havia coincidit a l’escola bressol, i que, per tant, creuen que farà una bona adaptació. Tenen moltes ganes que les seves filles aprenguin coses noves, tornin a agafar bones rutines i que el curs escolar els vagi molt bé.

Les escoles ja ho tenen tot a punt per començar. Les famílies sembla que també. Només falta, doncs, que els centres obrin portes i comenci el curs escolar. Serà aleshores quan molts avis començaran les seves particulars vacances.