L’agrupació Tsunami Veïnal sortirà al carrer dissabte, 14 de setembre, per protestar contra la inseguretat que asseguren que hi ha a Barcelona. “Volem una ciutat cívica i segura”, diuen algunes de les entitats veïnals, que ja han anunciat que participaran en la manifestació, com Fem Gòtic, l’Associació de Veïns del Raval, Sant Antoni per la Seguretat i l’Associació de Veïns de la Barceloneta.

En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, aquestes associacions han coincidit a afirmar que els veïns i comerciants tenen una sensació d’inseguretat a la ciutat des de fa anys. En aquest sentit, critiquen que els diferents problemes que sacsegen la ciutat, com els narcopisos o els robatoris, no han desaparegut malgrat el reforç policial dels últims mesos. Per aquest motiu sortiran dissabte al carrer perquè així, “quan ens vegin a tots junts, deixaran de pensar que som quatre bojos”, comenta el portaveu de l’AAVV Barceloneta, Manel Martínez.

Les entitats veïnals, a més, desmenteixen que el Tsunami Veïnal tingui una voluntat política i, al contrari, afirmen que aquesta plataforma aplega persones amb diferents sensibilitats unides per Barcelona.

Persisteixen els robatoris als comerços de Sant Antoni

Per la seva banda, el portaveu de Sant Antoni per la Seguretat, Rubén Padilla, reconeix que s’ha notat “una davallada dels robatoris a les botigues” aquest estiu, però critica que “no s’han acabat”. De fet, Padilla lamenta que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra “havia fet promeses que no hem vist”, en referència a un reforç policial nocturn al barri.

Repunt de narcopisos al Raval

Mentrestant, els narcopisos preocupen, altre cop, els veïns del Raval. El portaveu de l’AAVV del Raval, Lluís González, és clar: “Tornem a estar davant d’un repunt dels punts de venda de drogues i consumidors”, assegura. De fet, González assenyala que si hi ha noves macrooperacions policials contra els narcopisos “serà el reflex que alguna cosa s’haurà fet malament”.

“Els veïns comencen a tenir por de sortir al carrer a certes hores” a la Barceloneta

Manel Martínez destaca que a la Barceloneta, “estem pitjor que els darrers mesos” perquè “qualsevol delicte és més agressiu”. De fet, segons el portaveu de l’AAVV Barceloneta, “els veïns comencen a tenir por de sortir al carrer a certes hores i espais”.

El veïnat reconeix que en aquest indret de la ciutat hi ha hagut un “increment de la presència policial”, però reclamen unitats permanents de la policia en els punts més calents “per dissuadir els delinqüents”.

Més il·luminació al Gòtic

Des de la plataforma Fem Gòtic reclamen millorar la il·luminació al barri per reduir la “sensació d’inseguretat” que tenen els veïns. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma, Eva Vila, destaca que fa anys que “estem igual”.

Amb relació a si existeix, o no, una crisi de seguretat a la ciutat, Vila és clara: “Les xifres delaten que els veïns no estan equivocats” i reclama que “se’ns ha d’escoltar perquè som qui fem el dia a dia” als barris.

Confiança en Albert Batlle… i crítiques a Miquel Buch

Les entitats veïnals i comerciants coincideixen a afirmar la bona sintonia que hi ha amb el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. Destaquen que té “voluntat per solucionar els problemes de Barcelona”, però asseguren que encara “hi ha molta feina a fer” i, per tant, estan en espera de veure millores aviat.

D’altra banda, les entitats lamenten que encara esperen reunir-se amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. En aquest sentit, diuen que “encara esperem que ens truqui” i “respongui la carta que li vam enviar”.