mòbils

Les famílies impulsores del xat viral Adolescència Lliure de Mòbil han traslladat algunes de les peticions del col·lectiu a l’alcalde Jaume Collboni, amb qui van reunir-se dimecres. A la trobada van plantejar-li la possibilitat d‘impulsar a Barcelona espais lliures de mòbils. En aquest sentit, van proposar que aquests espais se situïn en alguns equipaments municipals com biblioteques o centres cívics. Segons les famílies, l’alcalde va ser receptiu a aquesta petició.

Tot i això remarquen que el moviment “no és antimòbils ni està en contra de l’educació digital”, sinó que el que proposen és “un canvi social, on no sigui entès com a normal que un nen de 12 anys tingui un mòbil intel·ligent pel fet de començar la secundària”.

A la trobada també van demanar que hi hagi espais de la ciutat que puguin acollir aquells infants que necessitin trucar o comunicar-se amb els pares, com ja va avançar betevé. A través d’un comunicat posterior a la reunió amb Collboni, aquest col·lectiu ha valorat positivament la petició de l’Ajuntament a la Generalitat per prohibir els mòbils als centres educatius. Per part de Collboni, a la reunió es va mostar favorable a consensuar un pacte social per regular l’ús dels mòbil i per educar en les noves tecnologies.

Pendents de la regulació dels mòbils al curs 2024-25

Les famílies demanen regular la situació de seguida. Aquest mes de novembre, el Departament d’Educació ja està consultant famílies i equips docents per veure si es decanten per prohibir del tot els mòbils o no, o deixar que cada centre decideixi. Políticament, l’Ajuntament de Barcelona ja s’ha pronunciat a favor de la prohibició amb consens de tots els partits excepte el PP, així com el Consell Educatiu Municipal de Barcelona, que també ha demanat que escoles i instituts siguin espais lliures de mòbils.