La Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta dels comuns que insta la Generalitat a regular urgentment l’ús dels mòbils per part de joves i adolescents començant per la prohibició a primària i secundària. El text de Barcelona en Comú ha rebut el suport de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut. TriasxBCN ha afegit a la proposta que es faci un procés dialogat amb la comunitat educativa.

El debat arriba pocs dies després que el Consell Educatiu Municipal de Barcelona es mostrés a favor de regular l’ús dels mòbils a escoles i instituts. El Departament d’Educació vol tenir enllestida una normativa comuna i consensuada el curs vinent. La proposta que s’ha aprovat en comissió demana al Consorci d’Educació de Barcelona que estableixi una normativa o directrius clares i de compliment obligat per tots els centres.

“No és una croada contra la tecnologia”

La regidora Gemma Tarafa (BComú) ha dit que cal defensar el no ús del mòbil a tots els espais dels centres educatius. “No és una croada contra la tecnologia”, ha afegit Tarafa, que veu la mesura com una manera d’aprendre a fer servir els mòbils en unes edats en què el cervell està en formació. La tinenta d’alcaldia Maria Eugènia Gay ha dit que cal donar pautes unificades a les escoles i que la regulació no pot dependre de l’autonomia de centres.

Des de TriasxBCN, Neus Munté ha reclamat que el marc legal s’apliqui amb “el màxim diàleg” amb la comunitat educativa i que es fomenti l’educació digital. El PP ha dit compartir la diagnosi però no la solució de prohibir els mòbils. La comissió també ha aprovat una proposta d’ERC perquè l’Ajuntament entomi un debat sobre l’ús i accés dels infants i adolescents als mòbils i es valori “crear espais lliures de mòbils”.