TERESA SALA, cap comercial de l'Anella Olímpica "La seva tasca és espantar les gavines perquè així no excrementin a sobre de la cúpula del Palau Sant Jordi i la puguem tenir en unes condicions excel·lents. Aquest falcó va començar a treballar fa molts anys, ja des de l'inici del Palau Sant Jordi, i antigament fins i tot tenia una habitació on descansava per poder seguir fent la seva tasca el dia següent. Ara, per tot el tema dels animals se'n té molta cura i va i ve cada dia. Un dels falcons que fan aquesta tasca es diu Duende."

Es diu Duende i s’ocupa del manteniment de l’exterior de la cúpula del Palau Sant Jordi. No és un treballador qualsevol, ja que es tracta un falcó.

La seva funció és allunyar les gavines que s’acosten al Sant Jordi, perquè l’equipament és prop del mar. Gràcies a a la vigilància d’aquest ocell rapinyaire, les gavines no excrementen sobre la cúpula, i la neteja de la cúpula se simplifica.

Els responsables del Sant Jordi expliquen que el falcó va començar a treballar des de la inauguració, ara fa 25 anys, i que abans l’au fins i tot tenia un espai per descansar. Ara, asseguren, va i ve cada dia per ajudar a mantenir neta la coberta dissenyada pel japonès Arata Isozaki.