El Palau Sant Jordi celebra avui el 25è aniversari i ho fa amb la previsió d’una programació d’actes commemoratius que s’allargaran durant tot un any, a partir d’aquest mes de setembre. Artistes com Madonna i U2, que hi van actuar la tardor de1990, hi tornaran aquest 2015. En aquests 25 anys la instal·lació s’ha consolidat com el pavelló “indoor” de referència a la ciutat i també un dels més valorats d’Europa. El disseny modern amb què el va idear l’equip d’arquitectes liderat per Arata Isozaki i també la polivalència l’han fet apte per a tot tipus d’esdeveniments de relleu mundial.

La bona base de disseny amb què es van fer els accessos, escales i serveis de tot l’edifici ha permès conservar l’estructura sense gaires canvis i dedicar les inversions a dotar-lo de la tecnologia, comunicacions i seguretat punters per a esdeveniments d’àmbit mundial. Molt lluny queda, doncs, l’actuació inaugural de Pavarotti, la tardor de 1990. I les de Madonna, i U2, també aquell any, que repetiran aquesta tardor en el 25è aniversari.

Actualment el Palau Sant Jordi està ocupat el 80 % dels dies de l’any amb grans actes esportius, però també amb concerts musicals, trobades corporatives o grans esdeveniments familiars. A més, l’obertura del Sant Jordi Club, que va ser l’antiga sala d’entrenaments dels esportistes olímpics, ha ampliat el poder d’atracció cap a actes de mig format, més oberts a la ciutadania. Un camí en el qual la direcció vol posar esforços a partir d’ara, segons ho explica el director general de Barcelona Serveis Municipals, Ignasi Armengol. “És una línia que pensem que té molt de futur. Tant per a esdeveniments de caràcter musical menors, com també en alguns casos amb temes de famílies, temes d’empreses. Pensem que el Palau ha de tenir també aquest altre punt de flexibilitat amb actes menors. També tenim previst que quan no està ocupat el Palau principal el puguin aprofitar també entitats d’esport de base i escoles, perquè els ciutadans se’l facin encara més seu.”

La intenció és que aquestes entitats el puguin visitar o fer-ne ús els 60 o 70 dies de l’any que està desocupat.