L’Escola d’Hípica la Foixarda, a Montjuïc, ha acollit aquest diumenge una jornada de festa pensada per al públic familiar. Grans i petits han gaudit de les demostracions dels cavalls i dels gossos del cos de la Guàrdia Urbana. La Unitat Muntada, una insígnia de la ciutat des del segle XIX, quan es va crear amb la intenció de dotar Barcelona d’una unitat eqüestre al nivell de les grans capitals mundials, ha fet figures majestuoses i coreografies espectaculars.

Els més petits, però, han preferit les demostracions d’agilitat i acció de la unitat canina. Alguns d’ells han pogut participar amb el cos policial en les demostracions que han fet per exemplificar les actuacions que solen efectuar. El públic ha pogut veure en directe el laboriós treball d’ensinistrament i protocol que realitzen dia a dia els gossos de la Guàrdia Urbana, i que els permet estar preparats per interceptar lladres, protegir els ciutadans o detectar droga. El moment més espectacular ha estat quan els gossos han travessat una anella de foc, seguint les indicacions dels seus ensinistradors.

Després, molts dels assistents han aprofitat el dia per gaudir de totes les activitats familiars que ofereix enguany la muntanya de Montjuïc durant la Festa Major de Barcelona.