La marxa va començar divendres amb la sortida de diferents columnes de més d’una cinquantena de persones cadascuna. Des de Mataró va avançar la columna d’educació; des de Sant Vicenç dels Horts, la columna de Marea bàsica; i des de Sabadell, la d’habitatge. A aquestes tres, s’hi ha afegit aquest dissabte la columna de sanitat, que ha sortit de l’Hospital Clínic. Les quatre han confluït a l’Arc de Triomf, on després de la concentració s’han traslladat al Parc de l’Estació del Nord per celebrar-hi diversos actes.

El programa ha inclòs un dinar popular, seguit de diverses xerrades que, segons els organitzadors, responen a la voluntat de “forçar l’obertura d’un procés constituent des de la base” i que ha de permetre reformar l’actual sistema nascut després de la dictadura. Les xerrades han inclòs parlaments de diferents col·lectius a favor dels drets LGBT i també s’ha reclamat la regularització dels immigrants sense papers. A l’acte també hi ha actuat la Coral dels Iaioflautas, amb un repertori ple d’himnes amb caire de protesta. La jornada ha acabat amb un concert a les 19.30 h a càrrec de DJ Sonidero Vidal.

En plena campanya electoral, el moviment vol reivindicar que la “democràcia no és només anar a votar” i que “el poble no només vol autogovernar-se sinó que sap com fer-ho”. Per això aposten per “posar en primer pla la necessitat de decidir-ho tot i garantir el pa, el treball, l’habitatge, els serveis públics i tots els drets i llibertats.”

Més de 400.000 persones han signat per donar suport a la ILP Habitatge que demana lluitar contra els desnonaments i la pobresa energètica, la ILP Educació que aposta per enfortir el sistema d’ensenyament públic i la ILP per la Renda Garantida Ciutadana. Les ILP en marxa van elaborar un manifest que recull totes aquestes reivindicacions i al qual s’han adherit prop d’una norantena d’entitats i col·lectius.