NINA AGRAMUNT, neuropsicòloga i investigadora de la Fundació Pasqual Maragall "El vell adagi 'ment sana in corpore sano' cada vegada té més força i més sentit en la prevenció de la malaltia de l'Alzheimer. Potenciem allò que és bo per al cor perquè secundàriament serà bo per al cervell."

Segons la neuropsicòloga i investigadora de la Fundació Pasqual Maragall, Nina Agramunt, “cada cop es publiquen més estudis que demostren que el que és bo per al cor també ho és per al cervell”. Per això, afegeix, “portar un estil de vida saludable, la dieta mediterrània, practicar esport amb regularitat, no fumar i evitar excessos pot reduir el risc de tenir aquesta malaltia”. S’estima que, seguint un estil de vida saludable, un millor accés a l’educació i un control de les depressions, es podrien evitar un terç dels casos d’Alzheimer a escala mundial. Avui, a Catalunya, 112.000 persones tenen aquesta malaltia.

Entre les desenes de ciutadans que han participat a l’activitat esportiva que ha organitzat fundació hi havia l’exalcalde i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall.