Durant una setmana, en un dels epicentres de les Festes de la Mercè com és la plaça de Catalunya, es concentren aproximadament 110 estands entre federacions, associacions i fundacions que agrupen tot tipus d’àmbits, com la promoció de la cultura, la protecció dels animals o la cooperació internacional, totes amb l’objectiu de millorar la societat. Fins i tot, hi ha instal·lada una cafeteria de Comerç Just.

La tècnica de Direcció, Participació i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, Glòria Meler, recorda que “l’objectiu de la Mostra des dels inicis és ajudar les entitats perquè la seva feina sigui més reconeguda per la ciutadania. Aquí hi ha una mica de tot el que és el moviment associatiu i és una petita representació de les associacions de la ciutat”. Enguany la Mostra d’Associacions està marcada per la celebració dels 20 anys. És per això que durant tres dies s’hi exposen fotografies d’aquesta vintena d’anys de festa de les entitats de Barcelona.

D’altra banda, l’escenari, l’auditori i el Monument Macià són els espais on hi ha programades activitats per a totes les edats. Aquest diumenge, diversos balls, tant contemporanis com tradicionals o clàssics, han estat els protagonistes. També diversos tallers infantils, com ara de manualitats. Aquest vespre la Mostra acaba per avui amb els concerts d’Obeses, Pepet i Marieta i Buhos.

L’acte de cloenda de la Mostra és dijous, amb la música de la Cobla Sant Jordi, la Kulbic Company Dance i amb el ritme de la flaixmob en què participaran les entitats. Tot això seguit de les paraules de l’escriptor i periodista Màrius Serra. Finalment, la música tornarà a ser la protagonista amb l’artista Santi Arisa i la cantant Ginesa Ortega, que juntament amb La Fura dels Baus hi oferiran un espectacle.