Armes

(ACN) La Policia Nacional ha detingut una persona que fabricava i comercialitzava amb armes i munició que guardava en un traster al centre de Barcelona. Està acusat dels delictes de tinença i tràfic il·lícit d’armes, dipòsit d’armes i dipòsit de municions. L’home rehabilitava i configurava les armes en un taller propi i les dipositava en un traster.

Entre d’altres, s’ha intervingut un fusell d’assalt M4 —considerat arma de guerra—, una armilla tàctica, diverses pistoles, revòlvers, silenciadors, carregadors i més de 1.500 cartutxos, dels quals més de 500 de guerra. El detingut tenia una xarxa de col·laboradors als Estats Units.

La investigació va començar quan, a partir de la informació proporcionada pel ‘Department of Homeland Security ‘ dels Estats Units, es va detectar la presència a l’estat d’una persona que feia servir els serveis de paqueteria per adquirir de forma il·lícita peces d’armes de foc a l’estranger. Van comprovar que el detingut era un usuari freqüent d’aquests serveis postals i que havia incrementat la demanda durant les restriccions per la pandèmia.

Els experts contra el tràfic d’armes han pogut determinar que el detingut disposava d’una xarxa de col·laboradors als Estats Units que feia servir per comprar, de forma legal, peces fonamentals d’armes. Les peces s’enviaven per paqueteria com a ‘peces d’automòbils’. L’home feia servir un sofisticat mitjà de comunicació amb aquests col·laboradors per tal de no ser detectat. Evitava comunicacions telefòniques directes i feia servir identitats contraposades a la xarxa a l’hora de fer les transaccions.

Els investigadors estimen que el preu de cadascuna de les armes rehabilitades podria tenir un cost d’entre 4.000 i 1.000 euros. El jutjat ha decretat l’ingrés a presó de l’home.