Del 18 al 30 de desembre, la plaça de Catalunya acull la sisena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. Enguany la fira, marcada per la crisi sanitària, s’ha previst en una edició reduïda. Consta de 30 parades d’artesania, roba, cultura i productes de benestar, entre d’altres, que volen donar a conèixer els productes de proximitat i que promouen la pràctica d’un consum responsable. Hi participen una quarantena d’entitats, organitzacions i empreses d’economia social i solidària. Per poder complir amb les mesures anticovid, l’espai està regulat per un control d’accés i un aforament limitat del 30 %.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha remarcat que la Fira d’enguany pretén demostrar “la resiliència del teixit d’economia social de Barcelona, i la seva contribució a la reactivació econòmica, especialment en cadascun dels barris barcelonins”. L’objectiu de la Fira és que els visitants puguin conèixer o millorar els principis i les pràctiques de l’economia social i solidària i el consum responsable. Enguany, amb la pandèmia del coronavirus, encara tenen més rellevància aspectes com la proximitat, la cura de les persones, l’alimentació agroecològica, el comerç just o la prevenció de residus.

L’espai es podrà visitar d’11 h a 20.30 h i no obrirà els dies de Nadal i Sant Esteve. Els dies 24 i 30 de desembre tancarà a les 18 h.

Fira de consum responsable

La plaça de Catalunya s’omple d’activitats

El centre de la ciutat es converteix aquestes festes en la Ciutat del Nadal i s’omple d’activitats i espectacles centrats en bona part en la cultura, l’aprenentatge, el coneixement, la ciència, el moviment i l’esport. Tots els tallers i espectacles estan adreçats a públic familiar, per poder-hi participar amb infants de 6 a 12 anys. Per tal de controlar els aforaments cal reservar cita prèvia per accedir a la majoria dels esdeveniments.

L’estrena de ‘Cançó de Nadal’

La companyia barcelonina Insectotròpics estrenarà dissabte 19 de desembre ‘Cançó de Nadal’ a la plaça de Catalunya. La història de Charles Dickens serà la protagonista de les nits del festival i es podrà veure cada vespre fins al 30 de desembre. Per poder-hi accedir, caldrà reservar l’entrada prèviament.

L’Ajuntament ha informat que els espectadors d’actes culturals podran desplaçar-se fins a casa sense ser sancionats sempre que mostrin l’entrada que justifiqui l’assistència a un dels espectacles.