Protesta de l'ANC

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una protesta a la plaça de Sant Jaume, on al voltant d’un centenar de persones han mostrat el seu recolzament a Dani Gallardo, un dels detinguts de les protestes post-sentència de Madrid. Les mobilitzacions s’han convocat coincidint amb les que es fan a Euskal Herria per la repetició del judici a Arnaldo Otegi i la resta de condemnats pel cas Bateragune.

La mobilització s’ha estès en altres punts del territori “per denunciar l’espiral de repressió en què està immers el moviment independentista”. En el manifest que han llegit davant del Palau de la Generalitat han mostrat el rebuig contra la sentència de l’Audiència Provincial que condemna Dani Gallardo a quatre anys de presó per atemptat contra agents de l’autoritat, delicte de desordres públics i un delicte lleu de lesions. En el judici, l’Audiència va considerar que l’acusat “va colpejar per l’esquena sobtadament i de manera violenta” el cap de l’agent amb un pal de fusta amb sis claus.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez, ha dit que és “indignant que una persona que s’ha manifestat, pugui tenir una pena de presó de quatre anys i mig”. A més, considera que aquesta condemna forma part d’un missatge cap a l’independentisme per “dir-nos que no ens hem de manifestar, que no hem de protestar, que no hem de sortir al carrer. Que l’Estat és un, és tot, que és indiscutible i que qualsevol cosa que vagi contra aquest Estat serà aniquilat personalment”, ha afegit Fernàndez.

L’Assemblea també ha condemnat l’acord unànime del Tribunal Suprem per repetir el judici a Arnaldo Otegi pel cas Betaragune. El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar el dret a un judici imparcial per a Otegi. En aquest sentit, consideren que “els errors dels jutges no els han de patir els jutjats, sinó els jutges”.