Sota el lema “Que la paguin els rics, no les treballadores”, l’esquerra anticapitalista s’ha manifestat aquest dissabte al matí pel centre de la ciutat. Segons la Guàrdia Urbana, un total de 250 persones han assistit a la manifestació per protestar contra la gestió de la pandèmia que han fet tant el govern català com l’espanyol.

Els organitzadors critiquen que tant les restriccions com les ajudes estan pensades per “afavorir els rics”, i no per ajudar la gent treballadora a superar la crisi que la pandèmia ha suposat. Denuncien que la pandèmia està impactant de ple en les vides de molts treballadors: “Els ERTO i l’atur no paren de créixer i cada cop ens trobem en unes condicions més precàries”. I, en canvi, diuen que aquells que “durant anys han estat fent negoci a costa dels nostres drets ara veuen l’oportunitat de seguir-se enriquint”. Critiquen que les administracions públiques hagin pagat amb diners públics empreses com Eulen, Sacyr, Ferrovial, Endesa, Cepsa o Novartis.

La manifestació ha començat al passeig de Gràcia i ha anat fins a la plaça de Sant Jaume, on els organitzadors han llegit un manifest en què han defensat la sanitat pública, a la vegada que han reclamat que cal revertir la privatització dels serveis públics. “La qualitat de vida de les classes populars no pot dependre de la llei del mercat. Repartim el treball i la riquesa, perquè necessitem posar al centre la vida i no el capital”, han afirmat en el comunicat.

Rèpliques d’aquestes mobilitzacions han tingut lloc també a diversos punts dels Països Catalans, com Castelló o Girona.