En total, 110 nens i 35 adults que acampaven entre les comarques del Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya han hagut de ser reallotjats de forma preventiva a causa de les fortes pluges que han caigut la tarda d’aquest dimarts.

En total, es van arribar a acumular fins a 78 litres per metre quadrat a Guardiola de Berguedà; 53 litres per metre quadrat a la Pobla de Lillet; 39, a Das i 36, a Prat de Molló. Aquestes quantitats van anar acompanyades de pedregades i, malgrat que no es va produir cap situació de perill, una trentena de nens de l’Esplai Movi que es trobaven acampats en uns terrenys de les Llosses, van ser traslladats a una masia veïna perquè estiguessin sota cobert.

Berta Carreras, monitora de l’esplai, ha explicat que els Bombers de la Generalitat s’hi van atansar per evitar riscos i la Creu Roja els va proporcionar 40 mantes. Han passat bona nit i preveuen seguir les activitats programades amb total normalitat, ja que la principal afectació va ser que les tendes estaven mullades i el terreny massa xop com per poder fer-hi bivac.

Des del Centre d’Emergències de Catalunya CECAT es van fer 50 trucades a grups d’acampada que hi havia a les zones afectades per les pluges, especialment els que es trobaven a la capçalera del riu Llobregat. A més, el telèfon d’Emergències, 112, va atendre 90 trucades relatives a incidents vinculats a les pluges i les pedregades, com petites inundacions o objectes a la calçada.

A banda de l’esplai de Sarrià, uns altres 68 infants i 17 adults que es trobaven acampats a Bagà, al Berguedà, i que pertanyen al casal Esplai Refugi, de Santa Perpètua de Mogoda, també van haver de ser reallotjats de forma preventiva. El mateix va passar amb 12 nens i nou adults de l’Esplai Pau Casals, de Cerdanyola del Vallès, que acampaven a Montellà i Martinet, a la Cerdanya.

Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat de manera preventiva, però aquest dimecres només n’hi haurà algunes, menys intenses i centrades a la zona pirinenca.