També ha deixat la nau la Creu Roja, que, en col·laboració amb l’Ajuntament, està treballant en el reallotjament temporal dels afectats pel desallotjament. Les entitats que els donen suport, però, denuncien que aquests tràmits van massa lents.

L’Assemblea Solidària contra els Desallotjaments sosté que s’estan donant dates per fer entrevistes personals per més enllà de la setmana vinent, la data màxima fixada per la jutgessa per desallotjar la nau. Consideren que aquestes trobades s’estan convocant massa tard i que s’haurien d’haver començat a fer tot just després de la primera reunió de representants de l’assentament amb Xavier Trias, el 9 de juliol. Per això, han convocat una concentració per a aquest dimecres a les vuit del matí per demanar que s’acceleri el reallotjament d’aquestes persones i que es faci abans que siguin desallotjades. Un total de 92 entitats de la ciutat s’han adherit al manifest en què ho demanen.

Al llarg del procés, diverses institucions han adquirit compromisos amb els ocupants de la nau. El consistori barceloní va dir que buscaria una alternativa per als qui hi viuen i que se’ls oferirien plans d’inserció laboral. El Departament de Benestar Social i Família va anunciar que tramitaria els informes d’arrelament en 24 hores. I la Subdelegació del Govern va comprometre’s a estudiar cas per cas la regularització dels qui no tinguin papers. Tot i això, en una reunió amb membres de la Xarxa de Suport als Assentaments, la Subdelegació va rebutjar tractar col·lectivament els afectats i donar-los permisos temporals de feina, unes peticions que, segons va argumentar, no són compatibles amb la legislació espanyola.