Segons explica l’agència EFE, els tres imputats en el cas, Liliana Godia; el seu marit, Manuel T. R., i el seu cosí, Francisco Javier A. B., s’han negat a declarar davant la titular del Jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona, que els acusa d’un total de 14 delictes contra la Hisenda pública per valor de 5,7 milions d’euros. Els imputats s’han limitat a lliurar un escrit en el qual es mostren disposats a pagar si es demostra que l’empresa en la qual van delegar la gestió tributària va incórrer en errors.

En el mateix document Manuel T. R., el marit de Liliana Godia, assumeix haver encarregat a tercers la gestió tributària de la família. L’advocat dels tres imputats, José Ángel González Franco, ha explicat a la sortida dels jutjats que en l’escrit s’hi subratlla que els acusats tenien un “coneixement limitat” de la gestió tributària dels seus béns, ja que havien delegat “completament” en tercers aquesta competència. Franco ha remarcat que la conducta de l’hereva dels Godia, del seu marit i del seu cosí, “no s’ha vist mai animada per l’esperit de cometre cap delicte”. No obstant, l’advocat assegura que “si cal fer un exercici d’assumir una responsabilitat per l’existència d’algun defecte d’organització, no intentaran escapolir-se’n”. De fet, en l’escrit tramès a la jutgessa, els imputats es mostren disposats a pagar per solucionar el problema. En els casos de frau fiscal, els acusats tenen la possibilitat d’assumir els fets, tornar els diners defraudat i pagar una multa que va entre el doble i sis vegades la quantitat defraudada, segons es recull en el Codi Penal.

La Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona ha acusat Liliana Godia de servir-se, entre 2007 i 2010, i parcialment el 2011, de societats vinculades a ella, com BCN Godia SL, Doplette SL i Barcel Euro SL, per sufragar les despeses personals, superiors als 1,5 milions d’euros anuals, sense pagar els impostos corresponents per la seva renda i patrimoni, gràcies a un “camuflatge comptable i tributari”. A la querella, la fiscal hi subratlla el “volum i la gravetat” del frau suposadament comès per Liliana Godia, el seu marit i el seu cosí, i remarca que el “mecanisme defraudatori” que suposadament van articular els acusats.