"El primer dibuix què ens està indicant? que no podem passar... Perquè estem al espigó, i acabem de parlar dels riscos i perills dels espigons". Les roques, el corrent, el sol de migdia o les meduses... Són molts els riscos que esperen els nens a la platja. Per això la Creu Roja i la Direcció General de Protecció Civil han organitzat aquestes sessions de prevenció, que aprofitaran uns 80 nens dels casals d'estiu de la Fundació Pere Tarrés. Tenen entre set i 12 anys. ANNA ELVIAC formadora de socorrisme aquàtic de la Creu Roja "Els adolescents o els adults, encara que sàpiguen el significat de les banderes de vegades no hi fan cas. Aquí tenim el problema. Si des de petits estan sensibilitzats, intentarem aconseguir que quan siguin adolescents o adults si que facin cas." IMMA SOLER, responsable Informació Direcció General de Protecció Civil "És el que volem és aconseguir que aquí, in situ, les puguin veure, puguin entendre-les, i llavors al entendre-les els hi serà molt més fàcil de després aplicar-les." No banyar-se després de dinar o no tirar-se de cap en zones desconegudes són alguns dels consells que el grup d'aquest matí ja sap de memòria. També saben que per a qualsevol problema, han d'anar al socorrista, a la Creu Roja o trucar al 112, perquè aquest estiu la moda és el "prevenció style".

Uns 15 nens entre set i dotze anys escolten la formadora de socorrisme a la platja del Somorrostro. Són molt participatius, i semblen conèixer les principals normes vigent a la platja. “És cert, saben que la bandera vermella vol dir: prohibit banyar-se. Però fem aquesta sessió per què ho interioritzin, per què se’n recordin quan seran adolescents o adults” explica Anna Elviac, formadora de la Creu Roja.

Durant una hora, junt amb tècnics de protecció Civil, recordarà els principals consells a l’hora de banyar-se: no nedar a prop dels espigons, nedar a prop de la vora, fugir les meduses i anar trobar el socorrista per a qualsevol problema. “També insistim perquè recordin el número de telèfon d’urgència 112, que no només és vàlid a la platja si no a qualsevol lloc”, conclou Imma Soler, responsable d’informació a la Direcció General de Protecció Civil. En total 80 nens hauran participat en aquest programa.