En els darrers mesos, els veïns de la zona havien denunciat intents d’ocupació de l’immoble, que va ser construit el 1955, i diversos robatoris de canonades i de cablejat, entre altres elements de l’edifici. Per això, van demanar que s’hi incrementés la vigilància. De fet, el mal estat de diversos blocs del carrer de S’Agaró va provocar dissabte el despreniment de la balconada d’un bloc afectat per aluminosi, una caiguda que els veïns atribueixen al robatori d’elements estructurals de l’immoble.

Tot plegat, va tractar-se en la Comissió de Seguretat i Mobilitat del mes de juny, una sessió en què l’Ajuntament va comprometre’s a reforçar la seguretat a la zona. Segons el consistori, des del dia 1 de juliol la Guàrdia Urbana hi patrulla a peu quatre cops al dia.

900 habitatges obsolets

Fa 14 anys es va signar un conveni per substituir 900 habitatges del barri de la Trinitat Nova afectats per diverses patologies estructurals. Es tracta d’edificis construïts als carrers de Palamós, Tamariu, Aiguablava, Llosa i Sa Tuna. Des de 2003 fins ara, se n’han lliurat 504 en diverses fases. El juliol de 2012, per exemple, se’n van repartir 35, i actualment s’està construint un nou bloc amb 103 habitatges més.

L’enderrocament del bloc del número 31 s’emmarca dins el pla de remodelació de la Trinitat Nova i es preveu que en els propers mesos se’n tirin a terra d’altres. El número 41 s’hauria d’enderrocar abans que s’acabi l’any, mentre que el bloc del número 37 desapareixerà, com a tard, durant el primer trimestre de 2014.