El 85 % dels estudiants de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià són nois, un percentatge que gairebé no augmenta i es repeteix a la resta de centres universitaris de Catalunya. En un sector amb majoria masculina com és el de l’enginyeria, l’any passat l’EUSS va crear la comissió d’igualtat i es va iniciar la Jornada sobre igualtat que aquest any celebra la segona edició. La comissió creu que és just aquí, on hi ha tants homes, que s’ha d’actuar més per conscienciar sobre la desigualtat actual.

“La igualtat és com la gravetat, una necessitat”

Amb el lema “La igualtat és com la gravetat, una necessitat”, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià ha commemorat el Dia Internacional de les Dones. En arribar al centre et rebia un “photocall” amb missatges d’igualtat i et regalaven un llaç lila fet amb una impressora 3D. Un símbol que combina igualtat i enginyeria. El punt fort de la jornada, però, ha estat una xerrada i una taula rodona per debatre la situació de la dona en el camp de l’enginyeria, la ciència i la tecnologia, tradicionalment vinculat als homes.

La conciliació en el món tecnològic

“A mesura que passen els anys, moltes dones abandonen les carreres tecnològiques precisament perquè no poden conciliar“, explica Míriam Blanc, sòcia fundadora d’Iterem, una de les poques empreses tecnològiques amb més treballadores dones que homes. Han volgut anar a explicar el seu cas a la jornada d’igualtat de l’EUSS per mostrar que és possible fer tecnologia d’una altra manera. “El fet de tenir una política d’igualtat a l’empresa, amb horari flexible, possibilitat de teletreball i amb 6,5 hores de jornada laboral, fa que també puguem tenir perfils sèniors dones que tenen punts de vista diferents i això beneficia l’empresa”, assegura Blanc, que va fundar la consultoria tecnològica fa tres anys amb dues companyes per poder conciliar la vida laboral i familiar.