(ACN) Un centenar d’estudiants universitaris bloquegen des de les 7 h els principals accessos per carretera i tren al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). La protesta l’han convocada el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SPEC) i la Coordinadora d’Assemblees Interuniversitàries (CAI). És la primera de les dues jornades de vaga que han establert i dijous s’estendrà a la resta d’universitats.

Bloquejades les rotondes d’accés i l’estació dels FGC

El col·lectiu ha passat la nit a la Facultat de Lletres amb permís del centre, per, a partir de les 6 h, començar les mobilitzacions. La primera s’ha produït a la plaça Cívica, on s’han organitzat i dividit per iniciar les barricades a les principals rotondes d’accés des de l’autopista AP-7 o la carretera de Cerdanyola, així com des de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra s’han situat a l’accés des de l’AP-7, amb l’objectiu de dissuadir un possible intent de tallar aquesta via, com s’ha fet en altres ocasions.

Una filera de contenidors bloqueja l’accés al campus de la UAB

Quines són les revindicacions dels estudiants?

La jornada de vaga d’aquest dimecres s’emmarca en la petició de millora de les condicions de l’activitat docent al centre universitari. “Demanem una equiparació de màsters i graus a les universitats públiques, que s’hi implantin protocols feministes, que es garanteixi el català a les aules, l’absolució de casos repressius i la remuneració de les pràctiques“, assenyala Berta Navarrete, portaveu de la CAI a la UAB. Fa uns dies els estudiants van abandonar la tancada a l’Edifici Històric de la UB mentre continuaven negociant amb els rectors.

La protesta té un segon objectiu: reclamar un referèndum a l’equip rector de la UAB per implementar l’avaluació única en lloc de la contínua al centre. “Això permetria que l’estudiantat pogués compaginar de manera molt més fàcil estudiar amb qualsevol altra càrrega personal”, explica Crsitina Cambó, portaveu del SEPC a la UAB.

Aquesta és la primera jornada de vaga de les dues que es faran al campus. Dijous es preveu que la protesta es faci extensiva a la resta d’universitats públiques catalanes.