El servei de suport psicològic municipal adreçat a joves i adolescents, el Konsulta’m, ha atès un 138 % més de consultes aquest any, en comparació amb l’anterior. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha detallat en una entrevista al programa programa ‘bàsics’, de betevé, que la majoria de consultes “són lleus”.

L’Ajuntament ha reforçat els espais Konsulta’m per les conseqüències psicològiques que té la pandèmia del coronavirus. Així, en el darrer any s’han posat en marxa cinc punts més. En total, n’hi ha 10, un a cada districte de la ciutat. Tal com ha recordat la responsable de Salut a Barcelona, els Konsulta’m són espais gratuïts i sense cita per a joves d’entre 12 i 22 anys on hi ha “equips de psicòlegs que els acompanyen”.

Gemma Tarafa, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

“Moltíssimes trucades” al telèfon per prevenir suïcidis

Paral·lelament, el telèfon gratuït per a la prevenció de suïcidis que l’Ajuntament va posar en marxa l’estiu passat també ha rebut “moltíssimes trucades amb una franja d’edat bastant jove”, ha afirmat Gemma Tarafa. Aquest servei, operatiu les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any, és una mesura que s’emmarca en el pla de xoc en salut mental que impulsa l’Ajuntament amb motiu de la crisi generada per la covid-19.

La regidora de Salut també ha fet incís en una altra de les mesures del pla de xoc, que és la xarxa d’acompanyament municipal per a familiars de persones que s’han suïcidat. Són “grups de dol i de suport emocional” per “acompanyar les persones que tenen angoixa i malestar emocional”, ha assegurat Tarafa. Això, en un escenari en què a Barcelona han mort més de 5.000 persones per covid “i molts no s’han pogut acomiadar, ni fer dol ni tancar el cercle”.